Exeptionellt tungt tapp för BIK

Inte nog med att Eddie Larsson lämnar BIK.
Nu kan bloggen avslöja nästa smäll.
Även Joel Gistedt utnyttjar sin elitserieklausul och lämnar BIK för Leksands IF.
 
Det var kanske det värsta som kunde hända BIK:s trupp nu som får leta efter förstärkning.
En bra lösning skulle ju vara ett rent byte - att Erik Hanses som nu lämnade Leksand byter plats med Gistedt till exempel...
Vem vill ni se som ersättare?
 
/Larsa
1 Bengt O:

skriven

Vi behöver en etablerad etta med tanke på Kruse som backup.Finns några guldkorn... Sammy Gustavsson i Sundsvall, Jens Holmström, Erik Hanses... Nicklas Dahlberg kanske? Eller Andro Michel som varit bra i ettan denna säsongen?

2 Tommy:

skriven

Det var riktigt illa. Som Bengt nämnde så vore väl Erik Hanses den bäste. Fast han ska nog ha för bra betalt för BIK's ekonomi. Tror inte på Sammy Eller Andro. Jens och Nicklas har jag ingen koll på. Riktigt tråkigt iaf med Joel men vi önskar honom lycka till i ES.

3 Steffe:

skriven

Joakim Lundström (G) 25 1.99 92.7
Daniel Bellissimo (G) 30 2.25 91.9
Erik Hanses (G) 42 2.18 91.4

dessa 3 skulle vara bra i bik dock är väl Hanses mäst trolig och rimlig pengamässigt.....

4 Magnus:

skriven

Känns som om etablerade namn, likt Lundström, Bellisimo är helt fel väg för BIK att vandra. Framförallt med tanke på kostnaderna sådan för med sig och att ålder och rutin är i dagens hockey en något överskattad egenskap hos en målvakt. Bättre satsa på en ung utvecklingsbar kille som spelar mer eller mindre gratis.

Måste finnas många ES-lag som är intresserade att låna ut någon av sina unga lovande killar över säsongen för utveckling.
T.ex. Jacob Johansson från Linköping är ju en perfekt värvning, som Larsa varit inne på tidigare.
Om han nu är intresserad med tanke på att han lämnade klubbens ungdomsverksamhet efter meningsskiljaktigheter och drog till KHT sen vidare till Sunne. Men det är ju längesen nu förstås.

5 tom:

skriven

Av de som nämnts häruppe så är väl Hanses och Dahlberg hyfsat etablerade utan att kosta multum. Men Hanses verkar ju vara på väg till VIK eller Almtuna. Alltså BIK måste ju fått indikationer på detta sen en tid tillbaka så jag hoppas något är på gång. En sak är säker. Jag vill se en utpräglad förstakeeper, och nej inga lån. Det har gett frukt de två senaste åren att satsa lite där. Zajkowski i Tingsryd då?

6 Steffe:

skriven

Där kom den zajkowski tingsryd åkte ur och han har varit bra ända sedan modo tiden va??

7 tom:

skriven

Inte pga Z att Tingsryd åkte ur. Han har varit stabil över 90% sen Modotiden. Men det känns nog inte som en BIK värvning ändå med tanke på åldern. De vill nog ha en lite yngre spelare på väg uppåt. Kan hoppas på Hanses, men känns inte troligt då det lär kosta då andra lag hugger. Hoppas någon bra blir klar relativt snabbt.

8 BIK:

skriven

Jacob Johansson!
Hade 94% på 21 matcher i J-20 Superelit säsongen som var. Konkurrerade ut Marcus Högberg som nu lånas ut till Mora. Stod nästan alla matcher i slutspelet och en räddningsprocent på 93% där. En Karlskoging som inte kostar mycket och som är extremt utvecklingsbar.
Med ett försvar som hjälper honom lika bra som försvaret i BIK gjorde förra säsongen är Jacob inte mycket sämre än Gistedt.

9 David:

skriven

Detta känns onekligen riktigt kukigt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: