Viktigaste spelarna att behålla

Många spelare har utgående kontrakt runt om i hockeyallsvenskan. Jag tänkte plocka fram en i varje lag som klubben bör göra allt för att behålla.

 

Almtuna: Fredrik Vestberg, f,.
En av få  spelare i AIS som levererade poängmässigt. Trotjänaren gjorde 39 poäng i sin sjätte säsong med Almtuna.

Asplöven: Lucas Sandström, f,.
Ungefär samma motivering som med Vestberg. En spelare som levererar offensivt. Kunde nämnt Trukhno som gjorde ännu fler poäng men han har redan deklarerat att han lämnar klubben.

BIK Karlskoga: Ken-Andre Olimb, f,.
Norrmannen gjorde en fantastisk säsong i BIK. Han blev dessutom bättre och bättre ju längre säsongen led. Blir nog svårt men BIK får göra ett rejält försök (läs höja lönen).

Djurgårdens IF: Erik Gustafsson, b.
Erik är en rejäl men också spelskicklig back. En viktig pjäs i Djurgården om man ska göra ett nytt försök mot elitserien nästa säsong.

Leksands IF: Johan Ryno, f.
Ryno är i sina bästa stunder oerhört svårstoppad och målfarlig. Med sin storlek vinner han mycket mark i offensiv zon.

Karlskrona HK: Kevin Hecquefeuille, b.
En grymt rutinerad back som dessutom gör en hel del poäng. Om KHK klarar sig kvar i HA borde han vara väldigt prioriterad.

Malmö Redhawks: André Burakowsky, f.
"Lill-Burra" sägs ha ögonen på sig från Frölunda. Tror han skulle må bra av att stanna i allsvenskan och utvecklas. En riktig talang som dock bör matchas hårdare för att få rätt utveckling.

Mora IK: Daniel Viksten, f.
En spelare som jag egentligen tycker är för bra för Mora. Morakille från början som kanske skulle må bra av ett miljöombyte. För Moras del lär man dock lägga rejält med krut på att försöka förlänga.

IK Oskarshamn: Sam Lofquist, b.
Amerikanen har varit briljant i Oskarshamn. Poängglad men också stabil. Tror IKO kan få svårt att behålla honom.

Södertälje SK: Michael Nylander, f.
Får "Nyllet" vara skadefri kan han vinna hela hockeyallsvenskans poängliga nästa säsong. Ihop med sonen William kan de fira stora triumfer. Vore lite coolt också.

Tingsryds AIF: Jordan Smotherman, f.
Totalt dominant i TAIF. Tingsryds enda lilla (och den är verkligen liten) chans att behålla honom är om laget blir kvar i allsvenskan. Tror dock att det blir svårt ändå. Men de lär ju försöka.

Troja/Ljungby: Justin Kelly, f.
Jag känner mig lite enkelspårig att nästan uteslutande plocka fram de vassaste poänggörarna. Men framför allt för lagen i de nedre regionerna gäller det att de har en kille som kan hitta nätet. Kelly är enormt viktig för Troja.

Matt Fornataro blir en viktig pjäs  för VIK att försöka behålla.
                                                                              FOTO: VLT.SE

Västerås IK: Matt Fornataro, f.
Som sagt... Men Fornataro är en spelare som alla i allsvenskan skulle vilja ha. En riktig dirigent som både kan hitta en avgörande pass och sätta dit pucken i sista maskan.

Örebro HK: Conny Strömberg, f.
När Conny återvände till ÖHK förvandlades klubben till en riktig segermaskin igen. Connys betydelse för Örebro är enormt.

Nu har jag gått igenom de lag som spelade i hockeyallsvenskan. Personligen tror jag att Karlskrona eller Tingsryd försvinner från Sveriges näst högsta serie nästa säsong. Troligtvis TAIF.

Håller ni med i vilka spelare som klubbarna bör slita hårdast för att behålla?

 

/Larsa

 

 

1 Lisa:

skriven

Håller helt med dig ang BIK Karlskoga och Olimb, det vore riktigt roligt att se honom utvecklas i Karlskogatröjan en säsong till!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: